Sistem de navigație Gen5W standard
Referințe

Precauții pentru siguranță

Notațiile utilizate în acest manual de utilizare

Fulgerul cu simbolul săgeții încadrat într-un triunghi echilateral are ca scop alertarea utilizatorului cu privire la prezența unei tensiuni periculoase neizolate în interiorul produsului, care ar putea avea o valoare suficientă pentru a reprezenta un risc de electrocutare.

Semnul de exclamare încadrat într-un triunghi echilateral are ca scop alertarea utilizatorului cu privire la prezența unor instrucțiuni importante de operare și întreținere (service) în documentația care însoțește dispozitivul.

Operați întotdeauna vehiculul într-un mod sigur. Nu lăsați vehiculul să vă distragă atenția în timp ce conduceți și fiți întotdeauna conștienți de toate condițiile de condus. Nu modificați setările sau funcțiile. Opriți vehiculul în mod sigur și legal înainte de a încerca astfel de operațiuni. În scopuri de siguranță, anumite funcții sunt dezactivate, cu excepția cazului în care frâna de parcare este activată.

Pentru a reduce riscul de electrocutare, nu îndepărtați capacul sau carcasa din spate a acestui produs. Nu există piese care pot fi reparate de utilizator în interiorul dispozitivului. Adresați-vă personalului calificat pentru service.

Pentru a reduce riscul de incendiu sau electrocutare, nu expuneți acest produs la picături sau stropi de apă, ploaie sau umezeală.

Când conduceți vehiculul, asigurați-vă că mențineți volumul unității suficient de scăzut pentru a vă permite să auziți sunetele care vin din exterior.

Nu scăpați dispozitivul și evitați întotdeauna impactul puternic.

Conducătorul auto nu trebuie să urmărească monitorul în timp ce conduce. În cazul în care conducătorul auto urmărește monitorul în timp ce conduce, acest lucru poate duce la neglijență și poate provoca un accident.

AVERTISMENT:
 • Nu utilizați telefonul mobil atunci când conduceți. Trebuie să vă opriți într-un loc sigur pentru a putea utiliza telefonul mobil.

 • Utilizarea radioului de navigație nu scutește în niciun caz conducătorul auto de responsabilitățile acestuia. Codul rutier trebuie respectat întotdeauna. Respectați întotdeauna situația actuală a traficului.

 • Reglementările în vigoare privind traficul și situația de trafic actuală au întotdeauna prioritate asupra instrucțiunilor emise de sistemul de navigație, dacă sunt contradictorii.

 • Din motive de siguranță în trafic, utilizați meniurile sistemului de navigație numai înainte de a începe o călătorie sau când vehiculul este în staționare.

 • În anumite zone, pe străzile cu sens unic, bifurcații și intrări interzise (de exemplu, zone pietonale), sistemul de navigație va emite un avertisment. Aveți foarte mare grijă în astfel de cazuri.

 • Sistemul de navigație nu ia în considerare siguranța relativă a rutelor sugerate: Blocajele rutiere, șantierele, restricțiile de înălțime sau greutate, condițiile de trafic sau meteorologice sau alți factori care afectează siguranța rutei sau timpul de deplasare nu sunt luați în considerare pentru rutele propuse. Rămâne la latitudinea dvs. să decideți cu privire la caracterul adecvat al rutelor sugerate.

 • Limita actuală de viteză a traficului rutier are întotdeauna prioritate față de valorile salvate pe date. Este imposibil de oferit o asigurare că valorile de viteză ale sistemului de navigație se vor potrivi întotdeauna cu reglementările actuale privind traficul în orice situație.

 • Nu vă bazați exclusiv pe sistemul de navigație atunci când încercați să localizați un serviciu de urgență (spital, serviciu de pompieri etc.). Nu se poate garanta că toate serviciile de urgență disponibile în vecinătatea dvs. sunt salvate în baza de date. Rămâne la latitudinea dvs. să vă utilizați abilitățile pentru a obține ajutor în astfel de situații.

ATENȚIE:
 • Nu mențineți sistemul de navigare în stare de funcționare cu motorul oprit. Astfel se poate descărca bateria vehiculului. Când utilizați sistemul de navigație, mențineți întotdeauna motorul pornit.

 • Nu dezasamblați sau modificați acest sistem. În caz contrar, acest lucru poate cauza accidente, incendiu sau electrocutare.

 • Este posibil ca în unele state/provincii să existe legi care limitează utilizarea ecranelor video în timpul condusului. Utilizați sistemul numai acolo unde acest lucru este legal.